"Hilde" i Nord-afrika

"Hilde" utdannet seg innen bistandsfeltet fordi hun brenner for at mennesker skal lære Gud å kjenne, og ønsker å bety en forskjell både gjennom ord og handling.


Etter to år med språkstudier skal hun nå jobbe mer konkret med ulike problemstillinger i samfunnet og prosjektarbeid. Hun jobber for å bedre den materielle fattigdommen, men er overbevist om at mennesker kun kan bli frie dersom den åndelige fattigdommen også adresseres. Åndelig fattigdom kan bare løses gjennom å bli kjent med Jesus Kristus. 


Desto viktigere er relasjonene som åpner opp for samtaler om hvem denne Jesus er. Gjennom de to årene hun har hatt med språk har kjennskapen til de menneskene som bor lokalt blitt sterkere. Det er de øyeblikkene hvor troen kan få bli synlig i samtalene, og man kan få dele om Guds ubetingede kjærlighet som er blant det mest verdifulle som skjer på felt.

"Frida og Frank" i nord-afrika

Vi er en liten familie på tre som bor i Nord-Afrika, som ønsker å leve Jesu disipler blant unådde og gå sammen med våre lokale brødre og søstre i troen.

 

«Frida» er utdannet teolog og er høsten-22 ferdig med språkstudier og skal begynne å jobbe med «Use your talent»-programmet.
«Frank» er utdannet intensivsykepleier men jobber med litt andre ting i Nord-Afrika, han forsøker å starte noen nye prosjekter blant annet med «International child development-program». Vi arbeider også begge i reiseselskapet som vi driver som en business på feltet.  

Høsten-23 skal vi utforske muligheten til å flytte enda lenger sør i landet vi bor i, til en by hvor det ikke er noen «utsetninger» og bare to familier som er kristne.

Takk for at dere i Misjonssalen Sandnes vil følge med oss i Nord Afrika.

"Elisabeth og Leo" i ØstAsia

"Elisabeth oh Leo" og barna er utsendinger for Misjonssambandet til Asia. De arbeider i et sensitivt område med muslim-misjon. 

Her vil vi legge ut siste nyhetsbrev fra familien. (sept.-22)


Takk for at dere husker på oss og ber for oss, det betyr mer enn vi får sagt. Det er et åndelig mørke her som vi ofte kjenner på kroppen. Det høres rart ut, men av og til kjenner vi at så mye stritter imot at vi bare har mest lyst å reise hjem til Norge.

 
Det har vært en sommer og høst med mye sykdom, og på grunn av strenge regler på skolen må barna holdes hjemme dersom noen i familien er syke eller de har symptomer som hoste og snue. Dette gjør at barna har vært mye hjemme og hverdagen lett kan bli uforutsigbar.
Men alt er ikke mørkt. Sofie og Rakel går på en internasjonal skole her på øyen, og begynner å trives og få venner. Leonard er som regel hjemme sammen med hushjelpen vår, og de også trives sammen.
 
Vi er fremdeles i planleggingsfasen av en BAM (Business as mi....) her på øyen, og akkurat nå venter vi på godkjenning for å starte den. Det blir en bedrift med fokus på kaffe. Vi starter med en kafe og ett kaffebrenneri her på øyen, også håper vi å få til å eksportere kaffe til Norge og andre land etter hvert. Kanskje blir det mulig å kjøpe kaffe som kommer fra prosjektet i Gjenbruken etter hvert også.

Hvorfor starter vi en bedrift som utsendinger tror vi mange kan spør om. Det er ikke lett å svare på med noen få setninger. Men det er mange grunner til at vi tror dette er noe vi kan bygge Guds rike med. En stor grunn er at denne businessen gir oss oppholdstillatelse til å bo her på øyen, og det er stort i seg selv da dette er et sted utsendinger ikke er velkomne og det er ikke lov å drive mi.-arbeid (vi tar vekk ordet på grunn av sensitivitet). Men det er lov å drive business her, og det gir oss en mulighet til å bo her, være lys og salt og vi håper businessen også kan være til velsignelse for øyen her. Vi håper også at vi kan ansette andre troende som deler vår visjon.
 
Vi får bidra til å gi arbeidsplasser, vi kan være ett eksempel på etisk og moralsk forretningsdrift i ett samfunn preget av korrupsjon, vi får bidra til økonomisk vekst i samfunnet, etc.

Vi planlegger etter hvert å ha noen mindre sosiale prosjekter som for eksempel opplæring i forretningsdrift og gi arbeidstrening og arbeid til folk som av ulike grunner faller utenfor.
 
Nå er vi på vei til en lokal teamsamling med utsendingene på øyen, og om 2 uker skal vi ha en samling med alle utsendingene i Indonesia. Slike treff gir mye, og det samme gjør kontakten med Norge. Det er godt å vite at vi er mange som står sammen i arbeidet!

Be gjerne for at Gud viser oss hvem vi skal ansette som lokal leder i businessen, vi håper og ber å finne en troende med teft for business og hjerte for evangeliet.

Ønsker dere alle en velsignet god høst!
 
PS. Om noen vil høre mer om BAM og businessen vi starter så ta gjerne kontakt.

xx og xx i midt-østen

xx og xx er sammen med de tre barna utsendinger til et land i Midt-Østen.

De er utsendt fra Ungdom i Oppdrag, og støttet økonomisk også av Frikirken.


Også Misjonssalen vil være med å be for familien, som ønsker å spre evangeliet i dette muslimske landet i Midt-Østen. 

Misjon

"En menighet uten et misjonsengasjement, er som et hus uten vinduer!"


Misjonssalen er en del av Norsk Luthersk Misjonssamband - og vi kanaliserer vårt misjonsengasjement gjennom NLM


I 1891 ble Kinamisjonsforbundet stiftet. Målet var å bringe budskapet om Jesus til kineserne. Men etter 2. verdenskrig kom Mao og kommunistene til makten i Kina, og landet ble svært lukket for omverdenen. Alt som smakte av vestlig innflytelse og misjon ble jaget ut av landet. Kinamisjonsforbundet endret navn til Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM), og begynte også arbeid i andre deler av verden. 


I dag er NLM en av Europas største misjonsorganisasjoner. Mottoet til NLM har gjennom mange år vært det samme: "Verden for Kristus"


HVORFOR? Jesus har gitt oss et oppdrag, en utfordring. Den kalles Misjonsbefalingen, og finnes i Matteus 28,18. Der står det at alle folkeslag skal få høre budskapet om frelse. Det skulle bli det samme som hele verden, det. På den måten blir NLMs motto, Verden For Kristus, Misjonsbefalingen i kortform. Enkelt, men fortsatt like tydelig og målrettet.


NÅR? Verden For Kristus foregår her og nå. Akkurat som det har foregått de siste 2000 årene, og akkurat som det vil foregå helt til Jesus kommer tilbake. Fortsatt er det store deler av verden som ikke har fått muligheten til å høre Guds ord. Enda flere er det som ikke har muligheten til å lese Bibelen på sitt eget språk. Dette ønsker vi i NLM å gjøre noe med. Men VFK handler ikke bare om evangelisering. Vi vil vise Guds kjærlighet til mennesker på alle måter. Derfor er det plass til både bistandsprosjekter og nødhjelp i NLMs arbeid.