"Hilde" i Nord-afrika

"Hilde" utdannet seg innen bistandsfeltet fordi hun brenner for at mennesker skal lære Gud å kjenne, og ønsker å bety en forskjell både gjennom ord og handling.


Etter to år med språkstudier skal hun nå jobbe mer konkret med ulike problemstillinger i samfunnet og prosjektarbeid. Hun jobber for å bedre den materielle fattigdommen, men er overbevist om at mennesker kun kan bli frie dersom den åndelige fattigdommen også adresseres. Åndelig fattigdom kan bare løses gjennom å bli kjent med Jesus Kristus. 


Desto viktigere er relasjonene som åpner opp for samtaler om hvem denne Jesus er. Gjennom de to årene hun har hatt med språk har kjennskapen til de menneskene som bor lokalt blitt sterkere. Det er de øyeblikkene hvor troen kan få bli synlig i samtalene, og man kan få dele om Guds ubetingede kjærlighet som er blant det mest verdifulle som skjer på felt.

"Frida og Frank" i nord-afrika

Vi er en liten familie på tre som bor i Nord-Afrika, som ønsker å leve Jesu disipler blant unådde og gå sammen med våre lokale brødre og søstre i troen.

 

«Frida» er utdannet teolog og er høsten-22 ferdig med språkstudier og skal begynne å jobbe med «Use your talent»-programmet.
«Frank» er utdannet intensivsykepleier men jobber med litt andre ting i Nord-Afrika, han forsøker å starte noen nye prosjekter blant annet med «International child development-program». Vi arbeider også begge i reiseselskapet som vi driver som en business på feltet.  

Høsten-23 skal vi utforske muligheten til å flytte enda lenger sør i landet vi bor i, til en by hvor det ikke er noen «utsetninger» og bare to familier som er kristne.

Takk for at dere i Misjonssalen Sandnes vil følge med oss i Nord Afrika.

"Elisabeth og Leo" i ØstAsia

"Elisabeth oh Leo" og barna er utsendinger for Misjonssambandet til Asia. De arbeider i et sensitivt område med muslim-misjon. Her vil vi legge ut siste nyhetsbrev fra familien. (januar-23)


Vi er nå allerede godt i gang med det nye året, og her i Sørøst-Asia feires det denne helgen kinesisk nyttår. En går nå fra tigerens år til kaninens år, og dette markeres stort i denne delen av verden. Dette minner oss også om den store blandingen av kulturer og religioner i landet vi bor i. Selv om folkegruppen vi bor blant er over 99% muslimsk så finnes det i landet store grupper av både etniske kinesere og andre religioner.


2022 ble et veldig annerledes år enn vi trodde, både med oppturer og nedturer, men vi gleder oss stort over muligheten til å bo her og dele det vi har i denne delen av verden. Samtidig så har det siste halvåret bydd på mange utfordringer, og til tider har vi hatt nok med å bare holde hodet over vannet.


Begynnelsen av 2022 handlet mye om å være ny i landet. Selv om vi har bodd her tidligere så er det likevel mye nytt og det tar tid å lande. Vi flyttet denne gangen med 3 barn, og vi merker at det krever mye mer når en skal etablere seg i ett nytt land. Det er andre språk, annen kultur, annen mat og mye andre ting som er veldig annerledes enn i Norge. Barna har trengt mye tid til å tilpasse seg, og det er fortsatt både gode og dårlige dager der de blant annet frustrerer seg over manglende språk, venner og andre ting. Vi merker stadig hvor viktig det er at barna trives og har det bra, uten det så fungerer det ikke for oss voksne heller.


Siste halvdel av 2022 har vært utfordrende for oss, det har vært svært mye sykdom i familien vår og arbeidssituasjonen har blitt veldig annerledes enn vi forventet og planla for. Noen dager frister det mest å flytte tilbake til Norge og den trygge og stabile tilværelsen en har der, mens vi andre dager ikke ville vært noe annet sted enn akkurat her. 2023 startet for oss med at Lidvar, Rakel og Leonard ble syke med en ukjent virusinfeksjon, og vi måtte ha Rakel ett døgn til overvåkning og væsketilførsel intravenøst på et sykehus på grunn av hun ble veldig dårlig. Lidvar fant også nylig ut at han brøt et krageben og 4 ribben i et fall tilbake i november.


Men vi har også opplevd mye spennende i 2022, og blant annet hadde vi en 2 ukers ferie med biltur på øyen Java der vi fikk sett mange nye steder og møtt venner som bor ulike steder. Vi fikk også besøkt den mest kjente vulkanen i Indoneisa, Mount Bromo, som kan sees i bakgrunnen på det første bildet. Vi kunne gå helt til toppen og se ned i krateret på vulkanen som både buldret og luktet sterkt av svovel.


Mye av 2022 gikk med til å planlegge oppstarten av en business innen kaffeproduksjon og eksport, men på grunn av dårlig økonomi i organisasjonen og noen andre utfordringer så har dette prosjektet blitt lagt på is og fremtiden vår akkurat nå er noe usikker. Dette er ett stort bønneemne for oss, da vi virkelig ønsker å finne vår plass i Guds plan for vårt liv her i Indonesia. Vi har veldig tro på business som en måte å hjelpe lokalsamfunn og mennesker her, både med åndelig og fysisk nød. Det gir oss oppholdstillatelse til å bo og leve her, og det gir oss mulighet til å bidra med både arbeidsplasser, økonomisk vekst og mer.


Vi har også fått besøk av både familie og venner i høst, til stor glede for store og små. Å få besøk er noe vi virkelig gleder oss over. Både det å få treffe familie og venner som vi alt for sjeldent møter, men ikke minst å få vise de dette landet og menneskene som har blitt vårt andre hjem.


Vi er nå endelig omtrent friske alle sammen og gleder oss til å ta fatt på ett nytt år med nye muligheter og forhåpentligvis lite sykdom. Og selv om vi opplever mye usikkerhet akkurat nå, så kjenner vi en trygghet i at Gud har kalt oss til dette landet og dette folket. Vi mennesker blir lett utålmodige og ønsker resultater, men Guds tider er ikke våre tider og bibelen minner oss stadig på å være tålmodig.


Om ikke lenge, faktisk allerede i april, skal vi på en etterlengtet ferie til Norge. Vi gleder veldig til denne turen, og ser frem til det.


Ønsker dere alle en super start på 2023!

xx og xx i midt-østen

xx og xx er sammen med de tre barna utsendinger til et land i Midt-Østen.

De er utsendt fra Ungdom i Oppdrag, og støttet økonomisk også av Frikirken.


Også Misjonssalen vil være med å be for familien, som ønsker å spre evangeliet i dette muslimske landet i Midt-Østen. 

Misjon

"En menighet uten et misjonsengasjement, er som et hus uten vinduer!"


Misjonssalen er en del av Norsk Luthersk Misjonssamband - og vi kanaliserer vårt misjonsengasjement gjennom NLM


I 1891 ble Kinamisjonsforbundet stiftet. Målet var å bringe budskapet om Jesus til kineserne. Men etter 2. verdenskrig kom Mao og kommunistene til makten i Kina, og landet ble svært lukket for omverdenen. Alt som smakte av vestlig innflytelse og misjon ble jaget ut av landet. Kinamisjonsforbundet endret navn til Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM), og begynte også arbeid i andre deler av verden. 


I dag er NLM en av Europas største misjonsorganisasjoner. Mottoet til NLM har gjennom mange år vært det samme: "Verden for Kristus"


HVORFOR? Jesus har gitt oss et oppdrag, en utfordring. Den kalles Misjonsbefalingen, og finnes i Matteus 28,18. Der står det at alle folkeslag skal få høre budskapet om frelse. Det skulle bli det samme som hele verden, det. På den måten blir NLMs motto, Verden For Kristus, Misjonsbefalingen i kortform. Enkelt, men fortsatt like tydelig og målrettet.


NÅR? Verden For Kristus foregår her og nå. Akkurat som det har foregått de siste 2000 årene, og akkurat som det vil foregå helt til Jesus kommer tilbake. Fortsatt er det store deler av verden som ikke har fått muligheten til å høre Guds ord. Enda flere er det som ikke har muligheten til å lese Bibelen på sitt eget språk. Dette ønsker vi i NLM å gjøre noe med. Men VFK handler ikke bare om evangelisering. Vi vil vise Guds kjærlighet til mennesker på alle måter. Derfor er det plass til både bistandsprosjekter og nødhjelp i NLMs arbeid.